Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Gee die regte antwoord

Lees Spreuke 26:1-6.

Moenie ’n dwaas se vraag op net so ’n dwase manier beantwoord nie (v  4).

Weerspreek die skrywer van Spreuke homself hier in vers 4 en 5? In vers 4 hoor ons dat ’n mens nie ’n dwaas na sy domheid moet antwoord nie, maar in vers 5 lees ons dat jy juis ’n dwaas op sy eie dom manier moet antwoord. Hoe op dees aarde werk dit?

Die skrywer het baie goed geweet wat hy doen toe hy hierdie twee verse rug teen rug geplaas het. Hy wou die punt helder en duidelik maak dat wyses weet hoe om verskillende situasies te lees. Hulle weet wanneer om te praat en wanneer nie. Nog meer, hulle weet wat om vir wie te sê.

Hoe weet ’n mens wanneer om te praat en wanneer nie? Wel, dit is hier waar wysheid inkom. Van jou kant af moet jy jou tong elke dag aan die Here gee en Hom vra om jou te leer om dit reg te gebruik. Los dan die res oor aan Hom. Vertrou die Here met elke woord van jou. Wanneer jy in ’n situasie beland waar jy nie weet wat om te sê nie, bid ’n vinnige skietgebedjie om hemelse wysheid. Hierna sê jy jou sê! Of jy hou jou mond!

Smeek die Here om wysheid. Vra dat Hy jou tong sal afrig. Pleit by Hom dat Hy jou altyd die regte woorde op die regte tyd sal gee.

Grote God, ek smeek U: neem my tong in u diens.

Stephan Joubert

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.