Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Leef eers vandag voordat jy na môre kyk

Lees Spreuke 27:1.

Moenie roem oor wat jy môre verwag nie; jy weet nie wat die dag sal oplewer nie (v  1).

God gee lewe in “een dag op ’n slag”-porsies weg. Nooit waarborg Hy vyf jaar of tien jaar se lewe vooruit nie. Nee, Hy gee net vandag se stukkie sonskyn, reën en lewe. Môre s’n moet wag totdat môre aangebreek het. Vergeet dus ’n slag van môre. Daaroor besluit God!

As jou lewe vandag nie lekker of opwindend is nie, kan jy iets doen om dit op te vrolik. Moenie wag dat ander mense dit vir jou doen nie. Moet ook nie dink die lewe skuld jou iets nie. Dan gaan jy jou lewe lank met ’n lang gesig rondloop. Nee, waag dit om vandag ’n feesdag te maak. Vier nou ’n stukkie vreugde oor ’n koppie koffie saam met vriende en familie. Maak vandag tyd vir jou kinders en jou huweliksmaat. Laat staan ’n paar van jou afsprake; kanselleer ’n paar vervelige vergaderings.

Begin leef, want jy het net vandag tot jou beskikking om dit te doen. Slegs as God wil, sal jy môre die son sien. Maar dit is nog ’n hele dagreis verder se toekomsmusiek. Leef nou voluit. Maak vandag die moeite werd en vertrou die Here met die dag van môre. Net Hy hou die sleutels van die toekoms vas. Net Hy kan sê of jy môre die son gaan sien opkom, of nie.

Here, dankie dat ek vandag voluit mag leef.

Stephan Joubert

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.