Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Vriendskap kan goeie raad en vermanings aanvaar

Lees Spreuke 27:17.

Yster slyp yster; vriende vorm mekaar (v  17).

’n Stuk onbewerkte metaal word deur ’n ystersmid baie warm gemaak en dan met ’n hamer gevorm soos hy dit wil hê. Dieselfde gebeur wanneer ’n mens ’n swaard wil skerp maak. Daarvoor het jy ’n ander stuk klipharde metaal nodig. Yster is nodig om yster te vorm en te slyp. Dit was nog altyd so.

Goeie vriende is soos twee stukke yster. Vir die een stuk yster om ’n sekere vorm aan te neem, moet die ander stuk yster hard en aanhoudend daaraan skaaf en skuur. Dit is ’n moeisame proses wat met sweet en pyn gepaardgaan, maar die resultaat is die moeite werd. So gaan dit met goeie vriende. Omdat hulle mekaar vertrou, is hulle bereid om mekaar te skaaf en te vorm tot God se eer!

’n Goeie vriendskap is gebou op lojaliteit en eerlikheid. Goeie vriende sê vir mekaar as daar foute in hulle lewe is wat reggestel moet word. Hulle praat nooit agteraf oor mekaar nie. Nee, goeie vriende praat padlangs, opbouend, eerlik, deernisvol, ontfermend, reguit en mooi met mekaar. Hulle deel hulle diepste hartsgeheime met mekaar, want hulle vertrou mekaar. Hulle beskerm mekaar se integriteit. Die belangrikste van alles: Hulle bid gedurig vir mekaar. Is jy ook so ’n vriend?

Here, maak my ’n goeie vriend vir my vriende.

Stephan Joubert

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.